Girişimcilik

Girişimcilik

Girişimcilik, kendi hayatınızın ve çevresel şartların kontrolünü ele almak, değişim için öncü olmak ve tüm bu süreçleri yöneterek sorumluluğu üzerinize almak anlamına gelir. Bir anlamda büyümenin, yetişkin olmanın ve proaktif yaşam tarzının başlangıç kapısıdır. Bir girişimci, değişim ve dönüşüm için yeni fırsatlar keşfetme, sorun ve problemlere karşı yaratıcı çözümler üretme ve hayallerini gerçekleştirme şansına sahip olarak tutkulu bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuğun adımları hakkında bilmeniz gereken bazı noktaları sizinle paylaşmak istiyorum:  

  1. Riskleri Kabul Etmek 


Girişimcilik, doğası ve özü itibariyle risk almaktır. Hayatınızda ve çevresel şartlarınızda değişim için adım atmak başarılı olmak için belirsizliklerle dolu bir yolculuk anlamına gelir. Ancak cesur bir şekilde risk almaktan korkmadan adım atmak, yolculuğa devam etmek değişim ve başarı için olmazsa olmazdır. Bir girişimcinin ilk fark etmesi gereken nokta, mevcut şartlarında da zaten büyük riskler aldığı, yaşamının kontrolünü dışsal şartlara teslim ederek kendisi, potansiyeli ve yaşamı için geri dönülmez risklerle yaşadığıdır.  

  1. Yaratıcılık ve Yenilikçi Olmak 


Girişimciler, yeni, özgün ve farklı fikirleri hayata geçirmek ister. Bu nedenle alışılmışı, toplumun sunduğu normları kabul etmek yerine özgün ve öncü olmak bu yolculukta girişimciye fayda sağlayacak özelliklerdendir.  

  1. Deneyimlerden Ders Çıkarmak ve Uyum Sağlamak 


Girişimcilik yolu keskin ve değişilmez olan kabullerden ziyade, elde ettiğiniz tecrübelerle sürekli güncellenen, mevcut şartlara uyum sağladığınız bir yolculuktur. Bu nedenle esnek düşünebilmek, esnek davranabilmek başarıya ulaşmanızı destekleyecektir.  

  1. İyi Bir İletişim ve İlişki Ağı Kurmak 


Sadece girişimcilik yolculuğunda değil, hayatın içerisinde insanlarla olan iletişiminiz ve ilişkiniz sizi doğrudan etkiler. Bir önceki yazımız olan “Bir Hayalimiz Var” ‘da ifade ettiğim gibi bizler potansiyelimiz ve yeteneklerimiz ne olursa olsun çevremizle etkileşimli bir şekilde bunları açığa çıkarırız. Uygun ve destekleyici çevre şartlarında bulunamamış isek, maalesef tüm değerli yeteneklerimiz hiç açığa çıkmadan yokmuş gibi gelip geçecektir. Bu nedenle network ağınızı güçlendirecek, potansiyelinizin açığa çıkması noktasında sizleri destekleyecek kişilerle hayatınızı zenginleştirmeniz oldukça önemlidir. 

  1. Sabırlı ve Kararlı Olmak  


Bir girişimcinin olmazsa olmaz özelliklerinden birisi süreç boyunca kendisine eşlik edecek sabır özelliğidir. Sabır karşılaştığımız soru ve sorunların kalıcı olmadığını, yolculuk esnasında geçmemiz gereken duraklar olduğunu bilmemizdir. Kararlılık ise yolun sonunda bizleri bekleyen başarı ödüllerine karşı duyduğumuz sarsılmaz tutkudur.  

Girişimcilik, heyecan verici bir serüvendir ve birçok fırsat sunar. Cesurca adımlar atarak, yaratıcı olup, sürekli öğrenerek ve diğer insanlarla bağlantı kurarak, başarılı bir girişimci olabilirsiniz! 

Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle.

Hep birlikte, başarıya doğru!

Mustafa Yüksel

Mustafa Yüksel

...

Tüm Yazılarına Gözat

Bir yanıt yazın

Son Paylaşımlar
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn